Ecografie articulatii, Programari la telefon sau online

Ecografia Musculoscheletală și de țesuturi Moi Este una dintre cele mai utilizate metode imagistice, fiind adesea indispensabilă în reumatologie. De asmenea, este o metodă de examinare imagistică precisă, neinvazivă, fără efecte secundare, nedureroasă și se poate repeta ori de câte ori este nevoie.

ecografie articulatii

Ecografia musculoscheletală oferă imagini ale articulațiilor și țesuturilor moi. Zonele investigate prin această ecografie sunt următoarele: 1 articulațiile periferice: umeri, coate, mâini, genunchi, șolduri, glezne, picioare și 2 structurile înconjurătoare cum sunt mușchii, ligamentele, tendoanele, nervii.

ecografie articulatii

Ecografia musculoscheletală este utilă pentru diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor reumatice cum ar fi: poliartrita reumatoidă, artritele microcristaline guta și boala artrozica dar și în patologia post-traumatică se ecografie articulatii evidenția leziunile musculare ecografie articulatii contuzii; rupturile musculare sau musculo-tendinoase, hematoame intramusculare — se poate stabili întinderea lor și se poate urmări procesul de vindecare.

De asemenea, sub ghidaj ecografic se pot efectua manevre diagnostice sau terapeutice cum ar fi: puncția biopsică, biopsia formațiunilor tumorale solide, ghidaj pentru injectarea unor tratamente intraarticulare sau musculare. Explorarea se face cu aparate de ultimă generație, dotate cu sonde liniare de diverse frecvențe ce vizualizează detaliile fine ale structurilor examinate, precum și vascularizația.

ecografie articulatii

În cadrul clinicii, pacienții pot beneficia de efectuarea ecografiilor musculoscheletale de către unul dintre medicii noștri specialiști reumatologi. De asemenea, se poate ecografie articulatii anamneza pacientului prin consultație, iar după stabilirea diagnosticului, medicul emite pacientului in raport medical, plan terapeutic de urmat și tratament specific.

ecografie articulatii

Ațiputeafiinteresat