Ligament inelar, Introducere

Retinaculul flexorilor - Wikipedia

biotehnologie de condroitină glucozamină

Articulatia cotului este o articulatie complexa, formata din trei articulatii: -Articulatia humero-ulnara -Articulatia ligament inelar -Articulatia radio-ulnara Articulatia propriu-zisa este formata de partea inferioara a humerusului si partea superioara a radiusului si ulnei.

Articulatia radioulnara proximala se va descrie separat.

Ayurveda despre dureri articulare

Componente osoase: — Trohlea humerala, are forma unui ceas de nisip, asezat orizontal si putin oblic; — Capitulul humeral de forma sferoidala; — Fosa oleocraniana; — Incizura trohleara a ulnei pentru trohlea humerala; — Foseta capului radial; Componente cartilaginoase: — Suprafetele cartilaginoase sunt acoperite de un strat de cartilaj hialin, asigurand un contact perfect intre oase. Mijloace de unire: Capsula fibroasa imbraca complet articulatia, este mai laxa posterior si mai subtire pe fata laterala.

Faţa anterioară a carpului şi ligament inelar. Retinaculul flexorilor sau ligamentul transvers al carpului Ligamentum carpi transversum se află în centru Canalul carpian Secțiune transversală la nivelul retinaculului flexorilor, canalul carpian se află în centru Retinaculul flexorilor Retinaculum musculorum flexorum manus, Retinaculum musculorum flexorum, Retinaculum flexorum sau ligamentul transvers al carpului Ligamentum carpi transversumligamentul inelar anterior al carpului Ligamentum carpi volare este o panglică sau bandă fibroasă patrulateră transversă situată la nivelul articulației radiocarpiene Articulatio radiocarpalis pe fața anterioară sau palmară a carpului, care este întinsă între cele două margini ale șanțului carpului Sulcus carpi. El este o continuare inferioară a fasciei antebrahiale Fascia antebrachii pe fața palmară a carpului.

Capsula articulara este formata din fibre conjunctive cu urmatoarea dispozitie: -Pe fata anterioara a capsulei predomina fibrele longitudinale. Unele fibre formeaza benzi transversale superficiale ce traverseaza oleocranul.

dacă articulația doare și se umflă

Capsula este fortificata de insertia fibrelor tendonului tricepsului brahial. Pe partile laterale ale fetei posterioare, fibrele capsulare trec pe fata posterioara a epicondilului lateral, pe partea posterioara a incizurii radiale ulnare si a ligamentului anular. Insertia unguent pentru articulațiile ridurilor a capsulei fibroase, trece deasupra fosetelor radiale si coronoide si pe marginile fosei oleocraniene, toate fiind inglobate in cavitatea articulara.

Lateral si medial trece dedesubtul epicondililor medial si lateral, care raman extrascapsular.

Error 404. Page not found.

Insertia ulnara se afla pe marginile incizurii trohleare, astfel varful oleocraniului si apofiza coronoida sunt situate intracapsular. Insertia radiala trece in jurul gatului acestuia, circular. Ligamentele articulare: — Ligamentul colateral ulnar este format din trei benzi conjunctive iradiate in forma de evantai de la epicondilul medial la marginea mediala a incisurii trohleare. Cavitatea articulara: — Membrana sinoviala urmareste linia capsulei fibroase, se reflecta pe humerus, pentru a margini fosa radiala si coronoida, iar pe fata posterioara fosa oleocraniana.

Retinaculul flexorilor

Distal pe radius, captuseste fata interna a ligamentului anular si se termina in jurul gatului radiusului. Pe ulna este ancorat la marginea incizurii trohleare. Formeaza pliuri sinoviale. Miscarile: Privita ca o articulatie humero-antebrahiala, se comporta ca o trohleartroza in care miscarile de flexie si extensie sunt imprimate de articulatia humero-ulnara, miscari desfasurate in jurul unui ax transversal ce traverseaza trohleea humerusului.

Datorita faptului ca acest ax are o orientare ligament inelar, axul antebratului nu va continua axul bratului nici in flexie si nici in extensie.

Articulatia cotului (cotul)

Flexia atinge 40˚ masurata intre axul bratului si al antebratului. Antebratul, cu ocazia flexiei se deplaseaza usor medial de brat. Miscarea este limitata de interpunerea partilor moi intre brat si antebrat si de patrunderea apofizei coronoide in fosa omonima.

Extensia se executa pana la ˚ antebratul fiind dus usor in afara cu ocazia acestei miscari.

Articulatia cotului

Miscarea este limitata pe mai departe de patrunderea oleocranonului in fosa olecraniana. Mijloace de unire: -Capsula fibroasa, este comuna cu articulatia cotului.

Ligamentele articulare: -Ligamentul inelar este o bandeleta fibroasa, puternica, care se insera pe marginea ligament inelar si posterioara a incizurii radiale a ulnei. Cavitatea articulara: -Sinoviala, dependinta a cavitatii articulare a cotului, acopera fata interna a capsulei fibroase si fata interna a ligamentului inelar.

Coarda oblica este o bandeleta fibroasa oblica, intinsa intre marginea laterala a tuberozitatii ulnei si marginea inferioara a tuberozitatii radiusului.

Autor: Drăgulin Oana Articulatia cotului este alcatuita din epifiza distala a osului humerus si epifizele proximale ale ulnei si radiusului. Altfel spus, articulatia cotului este formata din articulatia humero-ulnara, articulatia humero-radiala si articulatia radio-ulnara proximala. Toate cele trei cavitati formate comunica intre ele deoarece capsula este comuna.

Fibrele sunt orientate in jos si lateral; Este considerata ca o portiune degenerata a muschiului supinator. Membrana interosoasa este o lama ligament inelar ce inchide spatiul interosos intins inspre marginile interosoase a radiusului si ulnei.

Anatomia cotului

Majoritatea fibrelor membranei sunt orientate in jos si medial de la radius spre ulna. Marginea superioara este oblica, libera, intinsa cu 2,5 cm dedesubtul tuberozitatii radiusului la partea superioara a marginii interosoase a ulnei.

Marginea inferioara este situata deasupra articulatiei radioulnare.

tratați medicamentele la articulații

Membrana interosoasa prezinta numeroase orificii pentru ramurile vasculare. Asigura transmiterea fortei de la extremitatea superioara a ulnei spre extremitatea distala a radiusului.

medicamente care reglează cartilajul

Andrei Ioan Bogdan Subscribe.

Ațiputeafiinteresat