Gamba piciorului, Care sunt cauzele durerii de gambă?

Anatomia piciorului | Clinica Picioarelor

Durerea de gambă

Articulația gleznei este o structură foarte stabilă, cunoscută sub numele de morteză, care permite mobilitatea piciorului în sus și în jos. Partea din spate a piciorului este alcătuită de Talus și Calcaneu. Talusul se articulează cu Calcaneul prin articulația subtalară, care permite piciorului să se balanseze dintr-o parte în alta.

deformarea tratamentului cu artroza deformație comprese pentru durere în articulație

Partea mijlocie a piciorului este alcătuită dintr-un grup de 5 oase: Navicularul, Cuboidul si 3 oase cuneiforme, numite oasele tarsiene anterioare. Oasele tarsiene posterioare Astragalul si Calcaneulformeaza cu oasele Navicular si Cuboid articulația mediotarsiană numită și articulatia Chopart. Cele 5 oase tarsiene anterioare se articulează între ele formând 5 articulații intertarsiene.

Afecţiuni genunchi/gambă

Când mușchii gambei și piciorului produc răsucirea piciorului într-o anumită direcție, aceste articulații se blochează și formează o structură foarte rigidă. Când sunt răsucite în direcția opusă, acestea se relaxează și permit piciorului să se conformeze cu orice suprafață cu care vine în contact. Oasele tarsiene vin în contact cu cele 5 oase lungi ale piciorului numite oase metatarsiene, formând articulația tarso-metatarsiană articulația Lisfranc.

 • Artroza primului ajutor la genunchi
 • Gamba umflata vânătă și rosie?
 • Gambă - Wikipedia
 • Afecţiuni genunchi/gambă | Ortopedia pe Înţelesul Tuturor
 • Durerea de gambă - BeHealthy
 • Preparate pentru tratamentul artrozei de șold
 • Cum să te măsori - Password | Lumea la Picioare

La nivelul acestei articulații nu se produc prea multe mișcări. Picioarele gamba piciorului termină cu oasele degetelor, numite falange. Fiecare deget este alcătuit din 3 falange: proximală, medie și distală, cu excepția degetului mare, care este alcătuit doar din 2 falange: proximală si distală.

Gamba Gamba Segment al membrului inferior cuprins intre genunchi si glezna. Scheletul gambei este format din tibie si peroneu. In partea de sus, gamba este legata de coapsa prin intermediul genunchiului ; in partea de jos, ea este legata de picior prin intermediul gleznei. Patologie - Fracturile reprezinta, in principal, traumatismele importante ale gambei. Ele se pot intampla in oricare portiune a acesteia.

Articulațiile dintre oasele metatarsiene și falangele proximale se numesc articulații metatarsofalangiene. Între falangele degetelor de la picioare se află articulațiile interfalangiene.

articulațiile rănesc tratamentul medicamentelor leziuni articulare cronice

Oasele metatarsiene împreună cu falangele formează antepiciorul, iar mobilitatea articulațiilor de la acest nivel joacă un rol foarte important pentru deplasare. Degetul mare, adică Halucele, joacă cel mai important rol la mers, iar prima articulație metatarsofalangiană este o zonă comună pentru problemele de la nivelul piciorului.

Ligamentele și tendoanele Ligamentele sunt fascicole de fibre conjuncteve puțin elastice și foarte rezistente.

Anatomia piciorului

Ele leagă oasele dintr-o articulație. Tendoanele se aseamănă ca structură cu ligamentele și au rolul de a atașa mușchii pe oase. Tendonul Ahilean este cel mai mare și cel mai important tendon pentru mers, alergare și sărituri.

Acesta atașează mușchiul triceps sural de osul călcâiului, pentru a permite ridicarea pe degetele de la picioare. Tendonul m. Acest tendon asigură susținerea bolții plantare și permite întoarcerea piciorul spre interior.

Durere în gambă - cauze posibile și tratament

Pe degetele de la picioare se atașează tendoane care îndoaie degetele în jos sau le îndreaptă. Ligamentele piciorului sunt mici și alcătuiesc capsula articulară din jurul fiecărei articulații a piciorului.

Întreaga structură arhitecturală a piciorului este susținută pe fața plantară prin intermediul a 2 formațiuni fibroase complexe: aponevroza plantară superficială și aponevroza gamba piciorului profundă. Gamba piciorului plantară superficială este cea mai importantă contribuind la menținerea bolții plantare în poziție ortostatică.

Mușchii piciorului Asupra piciorului intervin toți mușchii gambei plus alți 20 de mușchi proprii piciorului. Cea mai mare parte a mișcărilor piciorului este realizată de mușchii gambei, tendoanele cărora se atașează pe diferite oase de la nivelul piciorului.

Cuboid Manipulation

Contracția acestor mușchi permite mobilizarea picioarelor pentru staționare, mers, alert și sărituri. Mușchi proprii ai piciorului se dispun pe 4 regiuni distincte: una dorsală și 3 plantare.

Mușchii plantari acționează în principal ca un grup în timpul fazei de sprijin, susținând arcurile piciorului.

Cum să te măsori

Ei rezistă la forțe care tind să reducă arcul longitudinal în timp ce greutatea este primită de călcâi și este apoi transferată la gamba piciorului metatarsienelor și a halucelui.

Mușchii devin mai activi în faza finală a mișcării pentru a stabiliza piciorul în vederea propulsiei desprinderii.

Durerile de gambă apărute în contextul traumatismelor locale este de intensitate variabilă durere moderată în cazul traumatismelor mici, durere severă, asemănătoare unor lovituri de cuțit în cazul traumatismelor severe și poate fi însoțită de deformare locală, apariția unor leziuni sau a unor tumefacții la nivelul gambei, echimoze gambiere. Durerea de gambă apărută în cadrul varicelor poate fi însoțită de accentuarea desenului venos local, apariția unor tulburări locale de pigmentare, apariția locală a ulcerațiilor și scăderea capacității de efectuare a efortului fizic.

În același timp, ei sunt capabili să perfecționeze eforturile mușchilor lungi, producând supinația și pronația necesară platformei piciorului de a se acomoda cu terenul denivelat. Inervația piciorului Inervația piciorului este asigurată de: Medial — de nervul sural, care se prelungește distal până la capul osului metatarsian I. Superior — de nervii peronieri superficial și profund. Inferior — de nervii plantari medial și lateral; marginea comună a distribuției lor se extinde de-a lungul metatarsianului sau degetului IV.

Lateral — de nervul sural, care inervează și o parte din călcâi.

 • Glucozamină 1500 condroitină 400
 • От водки у него появилось легкое головокружение.
 • Anatomia piciorului | Clinica Picioarelor
 • Gamba - definitie | gesservice.ro
 • Tratamentul articulațiilor laringiene

Posterior — de ramurile calcaneene medială și laterală a nervului tibial, și respectiv sural. Vascularizația piciorului Arterele piciorului sunt gamba piciorului terminale ale arterelor tibiale anterioară și posterioară și sunt reprezentate de artera dorsală a piciorului și arterele plantare.

articulațiile devin dureroase după dexametazonă artroza coloanei lombare dacă nu este tratată

La nivelul piciorului există vene superficiale și profunde. Venele profunde sunt grupate în perechi de vene anastomozate între ele.

gamba umflata

Venele superficiale sunt subcutanate. Drenajul venos al piciorului are loc predominant către venele superficiale principale. Vasele limfatice ale piciorului au originea în plexurile subcutanate.

Vasele colectoare sunt formate din vase limfatice superficiale și profunde care însoțesc venele superficiale și principalele mănunchiuri vasculare.

Ațiputeafiinteresat