Articulatiile pdf

Articulatii 1
 1. Menisci a tratamentului articulației genunchiului
 2. Scheletul capului; II.
 3. Spatele articulației doare

Articulatiile pdf sustinerea corpului si pentru deplasarea lui, oasele sunt legate intre ele in moduri diferite; ansamblul elementelor care unesc intre ele doua sau mai multe extremitati osoase alcatuiesc ceea ce numim o articulatie sau incheietura. Dupa mobilitatea lor, articulatiile se impart articulatiile pdf doua categorii: sinartroze si diartroze.

In acest tip de articulatii se executa miscari foarte reduse. Dupa tipul tesutului care se interpune intre cele doua oase care se articuleaza, distingem sindesmoze si sinostoze. Sindesmozele Sunt articulatiile in care intre cele doua oase se interpune tesutul fibros; mentionam in acest sens articulatia dintre oasele coxale si sacru, unite prin ligamente interosoase puternice.

diagnosticul comun al degetului mare

Tot in cadrul sindesmozelor mentionam suturile care sunt articulatii pe care le intalnim in craniu. Oasele sunt articulate intre ele, dar sunt despartite printr-un strat subtire de tesut fibros.

SINTEZA-SISTEMUL OSOS SI ARTICULATIILE

Se descriu trei tipuri de suturi: 1. Sincondrozele Sunt articulatii in care, intre cele doua oase care se articuleaza se interpune o lama de tesut cartilaginos articulatia dintre portiunea bazilara a occipitalului si corpul osului sfenoid sau sincondroza pieselor osoase ce alcatuiesc osul coxal.

ce medicamente tratează artroza

Tot in categoria sincondrozelor mentionam si simfizele, unde intre cele doua oase se interpune tesut fibrocartilaginos simfiza pubiana dintre oasele pubiene.

Sinostozele Rezulta din osificarea sincondrozelor si sindesmozelor la oamenii in varsta. Amfiartrozele Sunt articulatii cu suprafete articulare plane sau usor concave articulatiile dintre corpurile vertebrale care se articulatiile pdf prin interpunerea discurilor intervertebrale. Aceste articulatii sunt semimobile. Atrodiile Artrodiile sunt articulatii sinoviale, cu o mare mobilitate.

La nivelul unei articulatii mobile, miscarile depinde de forma suprafetelor articulare. Ele se pot realiza in jurul uni ax, a doua axe sau a trei axe.

durerile de gleznă întorsă

Elementele unei artrodii Suprafete articulare Pot fi sferice capul humerusului, condilul radiusului, capul femuruluiconcave cavitatea glonoida a scapulei, cavitatea acetabulara, cupusoara radiusuluiin forma de mosoras trohleea humerusuluiplane platoul tibial.

Suprafetele articulare sunt acoperite de cartilaj articular, format din tesut cartilaginos hialin, fara nervi si vase de sange. Cartilajul are rol de tampon, amortizand presiunea exercitata de greutatea corpului, si rol de protectie, usurand alunecarea oaselor in timpul miscarilor dintr-o articulatie anchiloza.

Prezinta un strat extern fibros si unul intern reprezentat de membrana sinoviala.

Cum verificăm uzura articulației sferice - AUTODOC

Capsula are articulatiile pdf unui manson care se insera pe ambele extremitati osoase. Capsula este mai redusa si mai putin rezistenta in articulatiile cu mobilitate mare si de grosime apreciabila in articulatiile cu mobilitate redusa. Exista si articulatii mobile, care au o capsula groasa articulatia soldului. Rolul capsulei este de a proteja articulatiile de procesele patologice periarticulare si de a impiedica raspandirea lichidului sinovial in tesuturile vecine.

 • Ce beau atunci când rănesc articulațiile
 • (PDF) SINTEZA-SISTEMUL OSOS SI ARTICULATIILE | Catanescu Iuli - gesservice.ro
 • Clasificare : -dupa numarul oaselor ce intra in alcatuire : 1.
 • Cum să tratezi artroza degetului de la picior
 • Articulațiile șoldului se vindecă
 • Refacerea articulațiilor coloanei vertebrale

Reprezinta stratul profund al capsulei articulare si se prezinta ca o foita foarte subtire, lucioasa, care adera se suprafata capsulei articulare.

Secreta sinovia, lichid galbui, vascos, unsuros, cu rol in miscarile articulare. Membrana sinoviala acopera si formatiuni intercapsulare tendoane, ligamente, discuri intraarticulare.

Articulatii 1

Este un spatiu virtual, cuprins intre capetele osoase care se articuleaza si capsula articulara. Contine o cantitate mica de lichid sinovial. Prezenta unei presiuni negative in cavitatea articulara, cat si presiune atmosferica participa la mentinerea in contact a suprafetelor articulare. Capsula articulara Cavitatea articulara Ligamente articulare Sunt formatiuni fibroase care se insera pe cele doua oase ale unei articulatii, contribuind la mentinerea in contact a suprafetelor articulare.

artroza tratamentului articulației genunchiului care tratează

Cand intre supraete care se articuleaza exista nepotriviri, apar diferite formatiuni fibrocartilaginoase, realizand potrivirea suprafetelor articulate meniscul articular din articulatia genunchiului sau discul articular din articulatia temporomandibulara. Se fac in jurul unui ax transversal.

recuperare a leziunilor la genunchi

Abductie - Adductie Se fac in jurul unui ax transversal. Prin adductie articulatiile pdf realizeaza apropierea fata de axul median al corpului, iar prin abductie indepartarea fata de axul median.

Articulatiile

Rotatie Miscare realizata articulatiile pdf jurul axului care trece prin lungul segmentului ce se artroza coloanei lombare dacă nu este tratată poate fi externa sau interna, dupa cum segmentul se roteste spre corp sau in afara.

Circumductie Este miscarea complexa care totalizeaza flexia, extensia, abductia, adductia si le asociaza articulatiile pdf rotatia. Pronatie - Supinatie Pronatia este miscarea de rotatia a mainii, prin care policele se roteste medial, palma privind in jos, iar supinatia este miscare inversa. La picior cand planta priveste spre lateral si marginea externa a piciorului se ridica, se realizeaza pronatia, iar vitiligo dureri articulare se realizeaza invers.

Articulatiile coloanei vertebrale Articulatiile corpurilor vertebrale. Corpurile vertebrale sunt legate intre ele prin discuri articulare intervertebrale si ligamente, de tipul amfiartrozelor. Discul intervertebral reprezinta un inel fibros periferic si o substanta moale, elestica, la centru, numita nucleu pulpos.

ARTICULATIILE pot fi

Ligamentele sunt dispuse astfel: ligamentele longitudinale comune pe partile laterale ale coloanei vertebrale; ligamentul longitudinal anterior si posterior pe fata anterioara si posterioara a coloanei vertebrale. Articulatiile arcurilor vertebrale. Intre arcurile vertebrale apofize spinoase si transverse, lamele exista o serie de ligamente, care le unesc ca: ligamentele galbene intre lamelele a doua vertebre; ligamentele interspinoase intre apofizele spinoase; ligamentele intertransversale intre apofizele transversale.

Tipul acestor articulatii este artrodia.

 • Vindecă recenziile articulațiilor
 • Articulatii 1 | PDF
 • Articulatiile | PDF
 • Clasificarea articulatiilor dup funcia ndeplinit: 1.
 • Artroza gradului 1 al articulației șoldului
 • Capsule de tratament articular
 • Tratament pentru începători cu artroză
 • (PDF) ARTICULATIILE pot fi | Andrei Rusu - gesservice.ro

Articulatia sacro-coccigiana. Este de tipul amfiartrozei, alcatuita dintr-un disc fibrocartilaginos intarit de ligamente; se mai numeste simfiza sacro-coccigiana. Articulatiile atlanto-axoidiene. Legatura intre vertebra atlas si axis se face prin intermediul a patru articulatii sinoviale si anume: articulatiile pdf una pe partile laterale, una anterioara si alta posterioara.

Articulatiile occipito-atlantoidiene. Fac legatura intre atlas si occipital si sunt de tip elipsoid, ovoid sau condiloid. Atlasul se articuleaza cu osul occipital prin: suprafete osoase, capsula articulara si ligamentele occipito-atlantoidiene. Articulatiile capului Articulatiile capului sau ale craniului sunt reprezentate de mijloace de legatura: intrinseci leaga oasele capului intre ele, la care se adauga si articulatia temporomandibulara ; extrinseci leaga capul de regiunile invecinate occipito-atloidiana.

Ațiputeafiinteresat