Articulatia anatomie. Ce sunt articulațiile sinoviale?

articulatia anatomie

artroza articulațiilor vertebrale toracice cum să tratezi o articulație dureroasă pe deget

Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Suprafețele articulare sunt ovalare, cu axul oblic mare îndreptat înainte, lateral și în jos și sunt acoperite de un strat de cartilaj hialin. Suprafața calcaneană fața articulară talară posterioară a calcaneului este convexă și articulatia anatomie forma unui segment de cilindru plin, tratamentul inflamației articulației gleznei cea talară fața articulară calcaneană posterioară a talusului este concavă, de forma unui segment de cilindru gol.

artroza articulațiilor gleznei așa cum sunt numite artrita posttraumatică a simptomelor și tratamentului articulației umărului

Aceste suprafețe articulare realizează o articulație de tip aproximativ elipsoidală sau trohoidă. Capsula articulară[ modificare modificare sursă ] Capsula articulară se inseră la periferia celor două fețe articulare și este formată dintr-un strat fibros.

LinkedIn Anatomia umarului Articulatia scapulo-humerala este articulatia de la nivelul umarului, care reprezinta jonctiunea intre membrul superior si trunchi.

Sinoviala tapetează suprafața interioară a capsulei articulare și formează posterior un mic fund de sac sinovial. De cele mai multe ori sinoviala nu comunică cu articulațiile din jur; uneori comunică cu articulația talocrurală.

Sistemul articular

Are originea sus pe versantul anterior al procesului lateral al talusului, de aici se îndreaptă oblic înapoi și în jos și se termină pe fața laterală a calcaneului sub fața articulară talară posterioară. Are o direcție paralelă cu aceea a ligamentului calcaneofibular, sub care este situat; sub ligamentul talocalcanean lateral se află tendonul mușchiului peronier scurt.

crize și durere în articulațiile genunchilor recenzii pentru arthrovel gel gel

Se întinde între tuberculul medial al procesului posterior al talusului și marginea posterioară a Sustentaculum tali și este acoperit de ligamentul deltoidian. Acesta poate fi scindat în două fascicule cu originea pe tuberculii medial și lateral ai procesului posterior al talusului.

Discul articular de structura fibrocartilaginoasa, este interpus intre cele doua suprafete articulare,de forma triunghiulara, este denumit si ligament triunghiular.

Dacă osul trigon există, acest ligament se inseră pe el și se numește în cazul acesta ligamentul calcaneotrigonal. Este cel mai important dintre ligamentele articulației subtalare, atât prin rezistența sa, cât și prin rolul său funcțional.

ceea ce este prescris pentru artroza articulației genunchiului cum să reglezi articulația genunchiului

Se inserează sus în șanțul talusului și jos în șanțul calcaneului. Ligamentul talocalcanean interosos este format din două planuri lame sau fascicule : unul posterior și altul anterior, separate prin țesut adipos, uneori, printr-o bursa sinovială. Planul posterior aparține articulației articulatia anatomie, pe când cel anterior articulației talocalcaneonaviculare.

 1. Articulațiile Ce sunt articulațiile?
 2. Desenând dureri în articulația genunchiului
 3. Articulațiile osoase doare decât să trateze
 4. Dureri lombare
 5. Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Scripetele astragalian și cu cele două fețe maleolare sunt acoperite de un strat gros de cartilaj hialin, a cărui grosime maximă 2 mm se află la nivelul șanțului scripetelui și pe povârnișul medial.
 6. Tratamentul cu strat de sare al articulațiilor genunchiului
 7. Отказ Джаббы использовать данную услугу был его личным ответом на требование АН Б о том, чтобы он всегда был доступен по мобильному телефону.

Ligamentul talocalcanean interosos este remarcabil din punct de vedere funcțional: în caz de torsiune a piciorului, el se întinde, opunându-se astfel unei accentuări prea serioase a acestei mișcări; asigură un grad apreciabil de soliditate și elasticitate a articulatia anatomie, avantajând în mod real mersul. Axul mișcării de eversiune pronație și inversiune supinație a piciorului în articulația subtalară este perpendicular pe fețele ligamentului talocalcanean interosos.

Anatomia omului.

 • Modul în care unguentele pătrund în articulații
 • Ce sunt articulatiile?
 • Anatomia umarului. Articulatia scapulo-humerala. Totul despre
 • Cum să tratezi cu dureri articulare
 • Cum să elimini durerea articulară după antrenament

Volumul I — Aparatul locomotor. Ediția a XI-a, revizuită integral de prof. Ion Albu.

durere în osteoporoza articulației șoldului tratament panus articular

Iagnov, E. Repciuc, I. Aparatul locomotor. Editura Medicală.

Sinartrozele Sunt articulatii imobile ale caror suprafete osoase sunt aprope in contact iar intre elementele scheletice exista un tesut conjunctiv fibros sau cartilaginos: 1. Articulatii fibroase — intre suprafetele articulare exista tesut conjunctiv bogat in fibre de colagen si tesut fibro-elastic suturi, gomfoze, sindesmoze 2. Articulatii cartilaginoase — in acest caz elementele osoase sunt unite de un cartilaj hialin sau de un disc fibrocartilaginos sincondroze, simfize. Sinostoza: oasele sunt unite prin tesut osos.

Anatomia omului, vol. Volumul I. Publisher: Churchill Livingstone,

Anatomía - Articulación Temporomandibular (Superficies Articulares, Medios de Unión)

Ațiputeafiinteresat