Arteria hepatica.

arteria hepatica

Sarcina lor este de a furniza curbura gastrică mare și mică, rețea mare, pancreas, ficat și vezica biliară. Care este artera hepatică comună? Unul dintre vasele de sânge din abdomen este artera hepatică comună sau artera hepatică comună, care furnizează sânge diferitelor organe din abdomen.

Bine ați venit la Scribd!

Artera face parte din circulația corpului și transportă oxigenul de la plămâni la curbura stomacului, la rețeaua mare omentum majusla pancreas arteria hepaticaarteria hepatica ficat și la vezica biliară Vesica biliaris sau Vesica fellea. Artera hepatică comună apare din trunchiul celiac. El este și el Trepied Hallerscher sau Tripus Halleri cunoscut și datorează aceste nume fiziologului Albrecht von Haller. Pe lângă artera hepatică comună, trunchiul celiac are alte două ramuri care furnizează sânge altor structuri anatomice din abdomen ca artera splenică și artera gastrică stângă.

Anatomie și structură Artera hepatică comună arteria hepatica cavitatea abdominală și se ramifică din trunchiul celiac. Trece prin duoden și trece prin ligamentul hepatoduodenal, care delimitează foramenul omental.

  1. You cut the hepatic artery in the hilum.
  2. Artera Hepatica Comuna | PDF
  3. Source: Clujul Medical.
  4. Cum se poate reduce inflamația articulară
  5. Dureri articulare la coapse noaptea
  6. Venă portă - Wikipedia

Ramura rămasă corespunde arteria hepatica propria; anterior artera gastroduodenală se ramifică din artera hepatică comună. La unii oameni, artera hepatică comună are o a treia ramură sub forma arterei gastrice corecte.

ce unguente pentru articulații

Această particularitate nu este o boală, ci o variație care afectează aproximativ o treime din toți oamenii. Totuși, de cele mai multe ori, artera gastrică corectă se desparte de artera hepatică proprie. Trei straturi formează peretele arterei hepatice comune.

Meniu de navigare

Tunica externa formeaza stratul cel mai exterior, delimiteaza artera din tesutul inconjurator si contine vasasa vasala. Arteria hepatica tunica formează stratul mijlociu al peretelui arterial. Este format din mușchi care se înfășoară în jurul venei într-un inel și influențează fluxul de sânge prin contracție și relaxare.

În plus, tunica are fibre elastice și colagen care conferă țesutului flexibilitate și coeziune. Sub tunica media se află tunica intima, care formează stratul cel mai interior al unei artere și poate fi întâlnită și în artera hepatică comună.

Membrana internă elastică este adiacentă tunicii media, urmată de stratul subendotelial și stratul de țesut conjunctiv.

Încărcat de

Ei țin endoteliul în loc de un singur strat de celule care separă artera hepatică comună de sângele care curge prin el. Funcție și sarcini Sarcina centrală a arterei hepatice obișnuite este să furnizeze organelor din cavitatea abdominală sânge bogat în oxigen.

Artéria hepática

Una dintre ramurile sale este artera gastroduodenală. Aceasta transportă sângele în pancreas, care este de o importanță deosebită pentru digestie și metabolism.

spatele articulației doare

Celulele pancreatice produc enzime digestive care descompun carbohidrații, proteinele și grăsimile. În plus, celulele pancreatice sintetizează hormonii insulina, glucagonul, somatostatina, ghrelinul și polipeptida pancreatică.

durerile articulare plutesc

Sângele din artera gastroduodenală curge și el în duoden, care are 30 cm lungime și aparține intestinului subțire. În procesul digestiv, sarcina sa este să îmbogățească pulpa alimentară cu enzime din pancreas și glandele duodenale și să neutralizeze valoarea acidă a pH-ului.

noduli reumatoizi

Artera gastroduodenală furnizează și rețeaua mare omentum majuscare este de o importanță deosebită pentru apărarea împotriva agenților patogeni, precum și pentru curbura mare a stomacului.

În schimb, curbura mai mică primește sânge bogat în oxigen din arteria hepatica propria, care este cealaltă ramură a arteria hepatica commonis.

furnicături pe spate

Arteria hepatica propria furnizează, de asemenea, ficatul și vezica biliară cu sânge. Vezica biliară depozitează 30 până la 80 ml lichid și îl eliberează în tractul digestiv atunci când este nevoie.

Traducere "artera hepatica" în engleză

Una dintre ele este arterioscleroza. Aceasta este o îngustare a arterei cauzată de depunerile arteria hepatica cavitate. Adesea, grăsimea, țesutul conjunctiv, var sau săruri de calciu depuse sau trombi sunt responsabile pentru acest lucru.

tratamentul artrozei postoperatorii

Drept urmare, circulația arteria hepatica se deteriorează și vasul se poate închide chiar complet. Sindromul Dunbar nu afectează artera hepatică comună directă, ci trunchiul celiac din care apare. Sindromul Dunbar este o afecțiune cunoscută și sub denumirea de sindrom Harjola-Marable. Compresia trunchiului celiac este caracteristică. Plângerile comune sunt apetitul slab, vărsăturile, greața și durerile abdominale superioare.

Tipul A al sindromului Dunbar se manifestă fără simptome, în timp ce tipul B provoacă de obicei disconfort în abdomen. În schimb, tipul C este caracterizat de angină abdominală, care este de tip B absent.

Vena chistică Imediat înainte de a ajunge la ficat, vena portă se împarte în ramurile sale terminale: ramura dreaptă și ramura stângă.

Ațiputeafiinteresat